Laudator temporis acti

Concedo nulli

A bölcsész lakást hirdet - Urbanista találata

2010. május 31. 22:40 - G.d.Magister

Egyperces latin I.

 

Hadd ajánljam Urbanista bloggertárs nagyszerű találatát, amelyre volt kedves felhívni a figyelmem. Az ingatlan.com honlapon ugyanis egy lelkes ismeretlen úgy akarja kívánatossá tenni óbudai panellakását (!), hogy kisebb értekezésbe kezd a genius loci-ról, vagyis az egykori Aquincumról. Hiába, így mindjárt más! Ki bánja akkor a papírfalakat, a szűk liftet meg a betondzsungelt, ha elmerenghet azon, hogy itt egykor legionariusok masíroztak! 

De ha az iróniát félretesszük, akkor azt is meg kell állapítanunk, hogy hősünk - aki szinte biztos, hogy valamelyik BTK neveltje - legalább valami színt vitt a lelketlen ingatlanhirdetésekbe; idealista (sőt megható) módon hisz az emberiségben, az európai kultúra alappilléreiben,  vagyis hisz abban, hogy még akad ember, aki úgy érzi: az egykori Imperium egykori városának helyén élni azért mégis valami. Van még remény!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://laudator.blog.hu/api/trackback/id/tr572046399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bibliofilia · http://bibliofilia.blog.hu 2010.06.01. 10:00:56

Más kérdés, hogy a rattan bútor, az ízlésesnek nehezen nevezhető műbőr kanapé, az élénk (és egyben lehetetlen) sárga falszín, a hungarocell "gipszstukkó", illetve a csipkefüggöny kicsit ront az ókori életérzésen...

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2010.06.01. 22:18:40

@Bibliofilia: Ebben van valami... lehet, hogy az ingatlanos volt a tettes, és valójában ő megtévedt bölcsész??

Portentum 2010.06.01. 23:55:44

@G.d.Magister: miként Spinoza is egy megtévedt üvegcsiszoló volt...

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2010.06.02. 22:16:45

@Portentum: na ja, de ő azért szerencsésebben váltott...

KapitányG 2010.06.03. 20:17:41

Mondjuk, a Pók utca azért nem az a kimondott betondzsungel... A lift meg biztos, hogy nem szűk, hisz háromszintesben egyáltalán nincsen
süti beállítások módosítása